Kırmızı rengi neden bu kadar çok seviliyor ?

Herkese hayırlı bayramlar !

Bayram bayram blogumu yalnız bırakmak istemedim :)
Eee malum gidilecek tonla yer var.Ben de işlerimi bitirdim ve sadece blogum kalmıştı.Dün akşam üzerinde çalıştığım bir konu hakkında sizi de bilgilendirmek ve sizinle düşüncelerimi paylaşmak istiyorum.

Geçen gün katıldığım bir çekilişte,yorum olarak neden kırmızı renginin bu kadar sevildiği hakkındaki düşüncelerimizi yazmamız istenmişti.Ben de bir kaç bir şey karaladım ama bu sebebi araştırmadan da duramadım.Bakalım nelermiş..

KIRMIZI, BAŞLANGIÇLARI TEŞVİK EDER

Uzmanlar, fiziksel gücün, hareketin rengi olan kırmızının başlangıçları teşvik ettiğini belirterek “Kırmızı çalışma şevkini artırır. Tembelliğin karşıtıdır, ancak kızgınlığa ve saldırganlığa da yol açabilir. Bu nedenle hareketin yoğun olduğu yerlerde çocuk odaları, dans stüdyoları ile diskotekler gibi topluma açık olan alanlarda kullanılmalıdır. Koyu tonları yoğun ve sıkıcı bir atmosfer yaratır.'' diyor.

Ana renklerden biri olan ve birçok insanın ilk tercihlerinden biri olan kırmızı en dominant ve dinamik renk olarak tanımlanabilir.Kırmızı renk skalasında yer alan gül, kestane ve bordo renkler güzel ve ifade edicidir. Buna ek olarak evrensel olarak çekici ve duygusal renkler olarak bilinir. Bordo ve gül kırmızısı tonları, özellikle çocukları eğlenceye çağırır ve sevgi duygusunu uyandırır.
Kırmızının dekorasyondaki etkileri, her ortama hayat ve enerji verir. Güçlü ve yoğun ışık olduğu zaman kırmızı bir mekânda daha fazla vurgulanır. Renkten en fazla söz edilen anlar ışık yoğunluklarının olduğu anlardır, diğer yandan az ışıklı ortamlarda kırmızı şiddetini kaybeder. Daha dingin ortamlarda saf kırmızı çok nadir kullanılır çünkü onun göze batan ve çok güçlü etkisi mekânı yorabilir. Diğer yandan daha iddialı ve hareketli yerlerde kırmızı, sıcaklık ve enerji kaynağıdır. Örneğin oturma odasında vurgulanan renk olarak kullanıldığında aile bireylerine canlılık verir ve yaratıcı etkinliklerde bulunmaları için harekete geçirir.

Uzmanların bu görüşleri doğrultusunda kırmızı rengi,hayatımıza pozitif yönde faydası olan ama her şeyin fazlası gibi aşırı kullanımının da zararlı olduğu yönünde bizi bilgilendiriyor.Hayatımızın her alanında günlük kullanıma uygun olan bu renk,moda hayatında da kendine ciddi bir yer edinmiş durumda.

Modada kırmızının önemi,yadsınamayacak kadar fazla.Kıyafetten makyaja kadar her alanda tek başına iktidar.Böylece kendine özgün ve yaratıcı bir statü elde etmiş durumda.

Bir kaç görselle durumu pekiştirelim :)





Modada kırmızı tek başına ve doğal olarak kullanılmalıdır.



Saçlarda bu tonu yakalayabilirseniz hiç kaçırmayın bence :)




Makyajda dediğim gibi kırmızı ruj kullanıldığında,göz ve yüz makyajı doğal olmalıdır :)



Kombinde de sadece kırmızı seçerseniz,çok trend bir çizgi yakalamış olursunuz :)



Ev dekorasyonunda da kırmızıya alternatif olarak beyaz ve siyah en uyumlu renkler olacaktır :)



Mutfağınızdaki canlılık,hayatınıza yansısın !



Herkese hayırlı,mutlu,huzurlu ve eskileri aratmayacak bir bayram dilerim ! :)

*Sevgiler*

2 yorum:

tugba dedi ki...

kırmızı hiç sevilmez mii :)) bu arada ne kadar şanslısın canım bir sürü çekiliş kazanmışsın maşallah :) bana da bekliyorum mutlaka :)

Unknown dedi ki...

Kırmızı candır :)
Teşekkür ederim canım -,-
Mutlaka geliyorum :)

Yorum Gönder


Yukarı :)
'' ''